Sosiaalinen media kuolee. Yritykset tarkkailevat haukan tavoin monia julkisia netti-yhteisöjä ja miettivät mihin ja miten saisivat itsensä niihin näkyviin. Näin tapetaan idea vapaasta, tavallisten ihmisten käsissä olevasta informaatio- ja tietofoorumista.

Asiassa on kaksi puolta tosin, monet blogiyhteisöjen ylläpitäjät tarvitsevat mainosrahoja pyörittääkseen omaa juttuaan. Loppupeleissä sivustoja aletaan pyörittää mainostajien/yritysten ehdoilla. Esim. ne, jotka tutustuivat YouTubeen sen alkuaikoina muistavat kuinka vapaasti sen sisältöä sai tarkastella. Nykyään erinäiset osakasyhtiöt ovat rajoittaneet sen käyttöä huomattavasti.

Tiettyä videota ei saa katsoa tietyssä maassa tai video on poistettu siitä syystä, että yritys ei ole saanut rahaa videon pyörittämisestä. On a side note, hieno tapa ampua itseään jalkaan ja karttaa ilmaista mainontaa.

Mikä olisi paras ratkaisu kyseiseen ongelmaan? En tiedä, eikä minulla ehdotuksia ole. Kunnon sosiaalisen median käyttäjän tavoin kitisen vain, enkä ehdota mitään rakentavaa. Haistakaa myös vittu, missä vastuu, miksi verot on korkeita, miksei teitä aurata, BB korruptoi nuorison.